New York Jets Menambah RB James Robinson dalam Perdagangan dengan Jaguar Jacksonville
toto

New York Jets Menambah RB James Robinson dalam Perdagangan dengan Jaguar Jacksonville

New York Jets membuat langkah berani semalam, memperoleh James Robinson dalam perdagangan dengan Jacksonville Jaguars untuk pilihan pusingan keenam bersyarat dalam Draf NFL 2023.

Jets Jaguars perdagangan James Robinson berlari kembali Singapore Prize
Berlari ke belakang James Robinson, dilihat di sini bermain untuk Jacksonville  Jaguars pada Minggu 6, bergegas untuk turun pertama menentang Indianapolis Colts. Robinson menyertai Jets dalam perdagangan untuk membantu mereka memburu tempat playoff. (Imej: AP)
Jika Robinson bergegas untuk lebih daripada 600 ela musim ini, Jets akan menghantar Jaguar pilihan pusingan kelima dalam draf tahun depan.

Perdagangan itu berlaku kurang daripada 24 jam selepas Jets kehilangan pelumba teratas mereka, rookie berlari ke belakang Breece Hall , akibat kecederaan ACL penghujung musim menentang Denver Broncos. Pengurus besar Joe Douglas tidak membuang masa mencari pengganti Hall.

Jaguars mempunyai kawasan belakang yang penuh sesak, dengan Robinson bersaing dengan Travis Etienne untuk mendapatkan gambar. Walaupun Etienne berada di musim keduanya, bekas pemain terbaik dari Clemson itu terlepas keseluruhan musim rookienya tahun lalu kerana kecederaan kaki Lisfranc.

Jets adalah salah satu pasukan kejutan dalam NFL musim ini, dengan rekod 5-2, yang menandakan permulaan terbaik mereka dalam 12 musim.

Jaguars telah tewas empat perlawanan berturut-turut dan tergelincir kepada 2-5 pada musim ini. Mereka menuju ke seberang kolam minggu ini untuk perlawanan London menentang Denver Broncos.

Robinson Sertai Gang Green
Robinson membuat percikan besar semasa musim baru bersama Jaguars. Dia adalah pemain baru yang tidak dirangka dari Illinois State yang bergegas sejauh Pengeluaran SDY 1,070 ela dan tujuh touchdown dalam 14 perlawanan pada musim 2020. Dia juga menambah 49 penerimaan untuk 344 ela dan tiga menerima touchdown.

Pada tahun 2020, Robinson menetapkan rekod NFL untuk pemain baru yang tidak dirangka dengan jarak 1,414 ela dalam jarak tergesa-gesa dan hantaran dari perebutan.

Semasa musim bencana Jaguars 2021, Robinson tersesat dalam rombakan semasa pemerintahan singkat Urban Meyer sebagai ketua jurulatih. Selepas Meyer dipecat, Robinson berkembang maju dalam kesalahan itu. Dia menamatkan musim dengan 164 tergesa-gesa untuk 767 ela dan lapan touchdown, manakala purata kerjaya tinggi 4.7 ela setiap bawa.

Dengan Etienne yang sihat dalam barisan musim ini, Robinson hanya mempunyai 81 percubaan terburu-buru untuk jarak 340 ela dan tiga sentuhan dalam tujuh perlawanan. Dia hanya menangkap sembilan hantaran sejauh 46 ela, tetapi berjaya menjaringkan gol pendaratan tambahan.

Robinson akan memberikan Jets dengan larian tambahan selepas Hall meledakkan ACLnya. Robinson akan membahagikan masa dengan Michael Carter, tetapi dia mempunyai peluang untuk memberi impak dengan Jets yang akan datang.

Jet dan Patriots Bertemu di AFC East Clash
Jets memulakan musim 1-2, tetapi memenangi empat perlawanan berturut-turut dengan penekanan yang lebih besar pada permainan tergesa-gesa dengan serangan dua kepala mereka diketuai oleh Hall dan Carter. Dengan penambahan Robinson, Jets boleh meneruskan serangan darat mereka dengan Carter dan Robinson.

Jets menduduki tempat kedua di Timur AFC di belakang Buffalo Bills (5-1). Menuju ke Minggu 8, Jets menganjurkan tempat terakhir New England Patriots (3-4), namun mendapati diri mereka sebagai anjing rumah +2.

The Patriots kalah dalam perlawanan yang mengecewakan menentang Chicago Bears pada Monday Night Football malam tadi. Ketua jurulatih Bill Belichick meletakkan pemain suku Mac Jones di bangku simpanan selepas permulaan hambar. Tetapi sandaran rookie Bailey Zappe tidak berjaya. Belichick masih belum menamakan pemain permulaan secara rasmi menentang Jets.

Jets kehilangan Hall pada persimpangan penting dalam musim ini, dengan tiga Totohk perlawanan bahagian yang sukar pada jadual yang akan datang. Patriots dan Jets bertemu dua kali dalam empat minggu akan datang, termasuk perlawanan Minggu 11 di Foxboro. The Jets mengadakan perlawanan di tempat sendiri menentang Buffalo Bills di tempat pertama pada Minggu 9 sebelum selamat tinggal pada Minggu 10.